برندهای اختصاصی چطور محبوب تر میشوند؟
اگر قصد خرید شِکَر داشته باشید ، برند تولید کننده ی شِکر میتواند بر خرید شما تاثیر گذار باشد ؟
برای کالاهای زودمصرف شدنی (FMCG) که دارای درگیری خرید کمتر و ریسک پایین تر هستند ، در برخی موارد بیش از اینکه نام برند و مشهوریت تولید کننده ی آن اهمیت داشته باشد ، معیارهایی مانند قیمت و کیفیت دارای اهمیت است و همین بررسی باعث ایجاد برندهای اختصاصی شد .
برندهای اختصاصی یا برند های فروشگاهی:
این برندها برای فروشگاه های زنجیره ای با برخی خرده فروش ها تولید میشود ومعمولا فقط وفقط در همان فروشگاه زنجیره ای میتوان آن را پیدا کرد ، برای مثال دستمال کاغذی های رفاه که فقط میتوان آن ها را در فروشگاه های زنجیره ای رفاه دید و مختص به این فروشگاه تولید شده است.
به این برند ها ، برندهای اختصاصی یا برندهای فروشگاهی (store brands)میگوییم .
کالاهایی که با برند های اختصاصی یا برندهای فروشگاهی تولید میشوند ، در کیفیت تفاوت چندانی با برند های ملی ندارند و با توجه به اینکه این برند ها برای طی کردن سفر مشتری در بخش آگاهی ، ترغیب و اقدام با هزینه های تبلیغاتی روبرو نخواهند بود و همچنین در بخش شبکه ی توزیع نیز هزینه ی پایینی دارند ، در نهایت با قیمت مناسب تر در فروشگاه عرضه میشوند و همین دلیل باعث میشود که افرادی که تا به امروز از مشتریان آن فروشگاه زنجیره ای هستند ، محصولی با کیفیت اما با قیمت پایین تر را خریداری کنند که با نام برند فروشگاه در حال عرضه است .
ابتدا فروشگاه های زنجیره ای دسته بندی محصولاتی که میتواند به عنوان برند اختصاصی تولید شود را مشخص میکنند ، همانطور که اشاره کردم معمولا این محصولات دارای درگیری و ریسک خرید کمتر هستند و مشهوریت برند نمیتواند تاثیر بسزایی در انتخاب داشته باشد و معیاری مانند قیمت و کیفیت در هنگام تصمیم گیری بیشترین نقش را ایفا میکند ، به همین منظور کالاهایی مانند دستمال کاغذی ، شکر ، قند ، برنج ،حبوبات و… میتواند در این دسته بندی ها قرار بگیرد .
پس از تعیین دسته بندی محصولاتی که قصد داریم با برند اختصاصی ارائه دهیم ، نیاز هست با یک تولید کننده ی خصوصی ( در همان دسته بندی محصول ) قرار داد ببندیم تا محصولات مدنظر را با برند فروشگاه ما تولید کند .
در نهایت این محصولات در فروشگاه های زنجیره ای به صورت مستقیم به مصرف کنندگان ارائه میشوند .
باید توجه داشت که دلیل انتخاب برندهای فروشگاهی یا اختصاصی ، کیفیت مشابه با دیگر برند های در بازار و عرضه شدن با قیمت پایین تر هست ، در صورتی که کیفیت محصولات برند های اختصاصی پایین تر از برند های دیگر باشد ، شانس موفقیت کمتر میشود .
با توجه به ارزان بودن برندهای اختصاصی ، مخاطب هدف این محصولات کسانی هستند که قیمت پایین را به عنوان یک معیار مهم در نظر میگیرند ، در همین راستا برای فروشگاه های زنجیره ای که بیانیه ی موقعیت خود را برای این افراد تعریف کرده است ، انتخاب استراتژی تولید برندهای اختصاصی میتواند مناسب باشد .
برای مثال بیانیه ی موقعیت فروشگاه زنجیره ای شهروند به شکل زیر است:
برای اقشار متوسط و پایین جامعه در دهک های پایین درآمدی در کشور که نیاز به اجناس با کیفیت خوب دارند ( نه عالی) شهروند که یک فروشگاه زنجیره ایست پایین ترین قیمت را پیشنهاد میدهد .
پس فروشگاه شهروند میتواند با تولید برندهای اختصاصی ، محصولات با قیمت پایین تر و کیفیت مشابه را به مخاطبین هدف ارائه دهد .
بسته بندی برندهای اختصاصی ، از جنبه ی طراحی و رنگبندی میتواند کاملا مشابه و یا نزدیک به برند های شناخته شده ی همان دسته بندی از محصول در بازار باشد و در هنگام قرار گیری در قفسه های فروشگاه نیاز هست برندهای اختصاصی را در کنار دیگر برندهای شناخته قرار داد تا فرصت مقایسه را به مخاطبین در هنگام تصمیم گیری بدهیم .
آیا گروه صنعتی گلرنگ ، با داشتن فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش و حذف هزینه های توزیع ، توانسته است برندهای اختصاصی خود را در رقابت با دیگر رقبا ، بهتر به جامعه ی مخاطب برساند ؟
این احتمال وجود دارد با افزایش برند های فروشگاهی در دسته بندی برخی از محصولات ، دیگر نیاز به حضور برند هایی با گستره ی ملی نباشد ، با توجه به اینکه در این طبقه بندی محصولات ، برندهای اختصاصی توان پاسخ به دو معیار مدنظر مشتری یعنی کیفیت مناسب و قیمت پایین را خواهند داشت و نیاز نیست در کالاهای زودمصرف و کم دوام اقدام به برندسازی کرد .
پیشنهاد میکنم کتاب آنلاین
طراحی سفر مشتری را حتما
مطالعه کنید .
پایان.
دیدگاهتان را بنویسید