سند جایگاه سازی برند
من در مقالات گذشته ، دانش اولیه لازم برای پیش بردن مراحل جایگاه سازی را مورد بررسی قرار دادم .
اما در این مقاله قصد دارم یک نقشه جزئی تر را ارائه دهم ، تا همانند عملکرد GPS ، شما دائما از نقطه ای که در حاضر در آن قرار دارید آگاه باشین .
سند جایگاه سازی برند، همانند یک نقشه عمل میکند و شما تمامی بخش های مسیر جایگاه سازی را در یک چک لیست پیش روی خودتان خواهید داشت .
با این سند ، تمامی مراحل را به صورت جداگانه در نظر میگیریم ، برنامه های هر بخش را در قسمت مربوطه قرار میدهیم و در مسیر پیش رو دائما آن را بررسی میکنم تا بتوانیم از نقطه ای که در آن هستیم و از مرحله ی بعد آگاه باشیم .
پیش از شروع این مقاله و آشنایی با مسیر طراحی سند جایگاه سازی برند ، پیشنهاد میکنم ابتدا مقاله ی جایگاه سازی برند ها را مطالعه کنید تا دانش لازم جهت جایگاه سازی برندتان را بدست بیاورید .
بخش اول : طراحی برند
اولین موردی که در این سند بررسی میشود ، طراحی برند است ، ما در طراحی مواردی مانند هویت برند را مورد بررسی قرار میدهیم و در رابطه با طراحی جوهره ی برند ، فواید برند ، وعده های برند و همچنین ویژگی برند و نام برند صحبت میکنیم .
من در مقاله ی طراحی هویت برند با مدل آرنولد به صورت کامل در رابطه با این مرحله صحبت کردم .
برای تکمیل بخش اول سند
جایگاه سازی برند مقاله ی
طراحی هویت برند را مطالعه
کنید
بخش دوم : بررسی تمایز ها
مورد دوم در سند جایگاه سازیِ ما ، طراحی نقاط تمایز برندمان است و مزیت های رقابتی ای که قصد داریم با استفاده از این نقاط تمایز ایجاد کنیم ، در این مرحله همچنین POP و POD یعنی نقاط تمایز و افتراقمان با دیگر رقبا را نیز در نظر میگیریم .اینکه دقیقا چه چیزی ما را از دیگر رقبا متمایز میکند یکی از سوالات بنیادی جایگاه سازی برند هاست که پاسخگویی به آن باید در زمان های متفاوت انجام شود .
من در مقالات ایجاد مزیت رقابتی با نقاط تمایز و همچنین مقاله ی ایجاد مزیت رقابتی با نگاه مبتنی بر منابع در این رابطه صحبت کردم و شما با مطالعه ی این 2 مقاله ، بخش دوم سند را هم تکمیل میکنید و برای مطالعه ی بیشتر میتوانید مقاله ی گاو بنفش برندتان چیست را مطالعه کنید .
مقالاتی که برای تکمیل این بخش باید مطالعه کنید :
مقاله ی ایجاد مزیت رقابتی با نقاط تمایز
مقاله ی ایجاد مزیت رقابتی با نگاه مبتنی بر منابع
مقاله ی گاو بنفش برندتان چیست ؟
بخش سوم : شناسایی رقبا
جایگاه زمانی تعریف میشود که ما شناخت صحیحی از دیگر برند هایی که در آن صنعت فعالیت میکنند نیز داشته باشیم ، باتوجه به اینکه ما تنها بازیگران این صنعت نیستیم . به همین منظور در گام سوم نیاز هست شناسایی دقیقی از رقبایمان داشته باشیم .
شما با مطالعه مقاله ی شناسایی رقبا میتوانید بخش سوم سند جایگاه سازی برند را نیز تکمیل کنید .
برای تکمیل بخش سوم سند
جایگاه سازی برند مقاله ی
شناسایی رقبا را مطالعه
کنید
بخش چهارم :تعیین مشتریان هدف
اینکه بتوانیم بازار بزرگ پیش رویمان را به چند بخش تقسیم کنیم و در نهایت تصمیم بگیریم بر یک بازار متمرکز شویم و مشتریانی که قصد داریم در روزهای پیش رو بر آن ها تمرکز کنیم را تعریف کنیم و آن ها را بشناسیم ، تکمیل کننده ی بخش چهارم سند جایگاه سازی برندمان خواهد بود .
من درمقاله ی نیچ مارکت چیست در این رابطه صحبت کردم و نیاز هست برای تکمیل این مرحله این مقاله را مطالعه کنید .
برای تکمیل بخش چهارم سند
جایگاه سازی برند مقاله ی
نیچ مارکت چیست را مطالعه
کنید
بخش پنجم و ششم : فواید احساسی و عملکردی
در این بخش کارایی محصول را بررسی میکنیم و اینکه آیا نیاز های عملکردی آن ها را پاسخ میدهد یاخیر .همچنین در بخش دیگر اینکه برند ما چه احساسی را در مخاطب ایجاد میکند و واکنش احساسی آن ها نسبت به ما چیست را ارزیابی میکنیم .
من در مقاله ی ارزش ویژه ی برند در رابطه با فواید احساسی و فواید عملکردی برند ها صحبت کردم .
برای تکمیل بخش پنجم و
ششم سند جایگاه سازی برند
مقاله ی ارزش ویژه ی برند را
مطالعه کنید
بخش هفتم : تعریف دلایل خرید مشتری
چرا برند ما وجود دارد و چرا مشتریان در مقایسه با رقبا از ما خرید میکنند در این بخش پاسخ داده میشود .
به همین منظور ما در این بخش به دنبال تعریف USP ها یا پیشنهاد منحصر به فرد فروش هستیم .همچنین میتوانیم در این بخش براساس مهم ترین دلایل خرید مشتریان ، نقشه ی بازار (market map ) را نیز ترسیم کنیم من در مقاله ی مزیت رقابتی با ایجاد تمایز در یک بخش در رابطه با طراحیِ USP ها نوشتم و همچنین در مقاله ی جایگاه سازی از مارکت مپ صحبت کرده ام .
مقاله ی ایجاد مزیت رقابتی با نقاط تمایز
مقاله ی جایگاه سازی برند ها
بخش هشتم : ایجاد شخصیت برای برند
ما برند ها را همانند یک انسان دارای هویت میدانیم در همین راستا برای ایجاد تعاملات انسانی برند با مصرف کننده ، برای برند یک شخصیت را طراحی میکنیم . در این بخش از سند جایگاه سازی برند ، ما در رابطه با این شخصیت طراحی شده صحبت میکنیم .
من در مقاله ی بعدی قصد دارم در رابطه طراحی شخصیت برند صحبت کنم .
بخش نهم : استراتژی قیمت گذاری
یکی از مهم ترین مواردی که در این سند بررسی میشود ، استراتژی قیمت گذاری برند براساس جایگاه تعریف شده در مارکت مپ (نقشه ی بازار) است . در صورتی که برند در جایگاه لوکس قرار میگیرد نمیتواند هر استراتژی قیمت گذاری را اتخاذ کند و یا به هر شکل که تمایل داشت کد تخفیف های بیشمار تعریف کند ، به همین منظور بررسی استراتژی قیمت گذاری در این سند بسیار حائز اهیمت است .
بخش دهم : بودجه و اهداف مالی
باید توجه کنید که پیش بینی داده های مالی ، بودجه ، اهداف مالی و تخمین سهم بازار از مواردیست که در این سند در نظر گرفته میشود .
بخش یازدهم و دوازدهم : اهداف تبلیغات و اهداف پروموشن ها
براساس استراتژی های برند ، چه اهدافی برای تبلیغات و پروموشن ها تعریف میشود ؟ آیا تبلیغات با هدف آگاهی دادن نسبت به محصول است یا براساس بررسی و تحلیل سفر مشتری مشتریان ، به دنبال خرید مجدد مشتریان هستیم ؟ در سند جایگاه سازی برند نیاز هست اهداف تبلیغات و برنامه های ترویج فروش مدنظر را در نظر بگیریم .
بخش سیزدهم : کانال های توزیع
براساس داده های تعریف شده در آمیخته ی بازاریابی (4P) نیاز هست ، تمامی کانال های توزیع را در یک لیست در نظر بگیریم . بررسی روش ها و همچنین کانال های توزیع در بخش سیزدهم این سند در نظر گرفته میشود .
بخش چهاردهم : استراتژی های آتی برند
نیاز هست برای 1 و 2 سال پیش رو نیز برنامه ها و استراتژی های جایگاه سازی را در این سند در نظر گرفت به همین منظور ما در بخش آخر سند جایگاه سازی برند نگاهی نیز به آینده داریم .
این سند صرفا یک قالب برای هرچه آسانتر کردن فرآیند جایگاه سازی برند شماست ، میتوانید متناسب با برندتان و همچنین صنعتی که در آن فعالیت میکنید بخش های دیگری را نیز به این سند اضافه کنید .
دیدگاهتان را بنویسید